Deodorant

In de regel koop ik de goedkoopste deodorant, maar mijn dochter wees mij op het Youtube filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=h67EfCcdmZE, waarin verteld wordt hoe je zelf deodorant kunt maken met:

2 eetlepels baksoda

2 eetlepels maizena

2 eetlepels kokosvet (kokosolie)

een paar druppels etherische olie (indien gewenst)

Je maakt het door de maizena en de baksoda in een kommetje te mengen, daarna doe je het kokosvet erbij. Goed mengen en eventueel een paar druppels etherische olie erbij doen. Klaar!

Mijn dochter heeft gisteren de ingrediënten gekocht en meteen de deo gemaakt. Zij koos als etherische olie een flesje Osmanthus dat ik nog had staan. Het ruikt door de olie niet heel sterk, maar dat geeft niet. Ik kreeg ook een potje vol van deze deodorant. Vandaag heeft mijn dochter het onder haar oksels gesmeerd. Ik had al deo gebruikt vandaag, dus heb ik mijn voeten er maar mee ingesmeerd om te kijken of het ook sterk genoeg is tegen zweetvoeten. We zijn nu aan het eind van een dag waarop ik intensief heb gelopen, rubber laarzen aan heb gehad, schoenen van namaakleer heb aangehad. In de regel heb ik dan niet echt aangenaam ruikende voeten. Vandaag valt het reuze mee.

Morgen gaat het onder mijn oksels!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s